sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Riistakäristys


4 henkilölle tai rutkasti kahdelle

ruokalusikallinen voita
riistakäristystä 240g (pakaste)
puoli pakettia pekonia
sipuli
1 pullo olutta
laakerin lehti
suolaa, pippuria
 
Leikkaa pekoni pieniksi siivuiksi ja paista ne pannulla. Siirrä kypsät pekonit lautaselle ja lisää paistinpannulla olevaan pekonin rasvaan voita. Kypsennä riistakäristyslihaa pannulla, kunnes liha on ruskistunut ja irronnut toisistaan. Lisää lihan joukkoon sipuli ja paista hetki. Lisää suolaa, pippuria, laakerin lehti sekä pullollinen olutta. Käristys on valmista vartinkin pienen kiehuttelun jälkeen, mutta maku paranee, jos malttaa kypsennellä sitä pidempään. Itse laitoin käristyksen vielä uunipataan ja uuniin reiluksi tunniksi. (Kansi on syytä olla, että jäljelle jää muutakin ku palaneet lihat :D )
 
Käristyksen seuraksi sopii tarjoilla perinteisesti perunamuusia ja puolukkahilloa. Toki seuraksi sopii vaikka punajuuriaurajuustopaistos... ainakin Kipakan mielestä. :)
 
 
        Tässä on se rutka annos! :D

Ei kommentteja: