sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Punajuurilasagne


täysjyvälasagne levyjä
juustoraastetta
 
punajuurikastike:
4 tuoretta punajuurta
1 sipuli
1 tetra paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
suolaa, mustapippuria
 
Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja raaste ne. Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki öljyn kanssa pannussa. Lisää paseerattu tomaatti, mausteet ja punajuuriraaste. Kuumenna kastike ja tarkista maku.
 
valkoinen kastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa, valkopippuria
(juustoraastetta tai raejuustoa)
 
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito ohuena nauhana joukkoon. Kypsennä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää halutessasi kypsennyksen loppuvaiheessa juustoraastetta tai raejuustoa. Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.
 
 
Öljyä vuoka ja laita pohjalle molempia kastikkeita. Peitä kastikkeet lasgnelevyillä ja tee kerroksia niin kauan kun kastikkeita riittää. Päällimmäiseen kerrokseen laita vain valkokastiketta ja lisää päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 min.
 
Niin ja lasagne paranee vaan tekeytyessään seuraavaan päivään.. :)