sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Uunilohta ja kolmen juuston kasvisgratiinia



4 annosta

Uunilohi
iso lohifile (about 600g meillä)
puolikas sitruuna
suolaa ja valkopippuria

Laita lohifile voideltuun uunivuokaan ja ripottele fileen päälle valkopippuria ja reiluhkosti suolaa. Lisää päälle vielä pestyn sitruunan siivuja. Kypsennä uunissa 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.





Kolmen juuston kasvisgratiini
1 kesäkurpitsa
1 tai useampi paprika
pari uutta sipulia
kukkakaali
parsakaali
suolaa, mustapippuria
1 pallo mozzarellaa

Gratiinikastike:
2 dl kuohukermaa
puoli purkkia savulohi-piparjuurituorejuustoa
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa ja pippuria

juustoraastetta

Huuhdo paprikat ja kesäkurpitsa ja pilko ne isoiksi lohkoiksi. Halkaise uudet sipulit neljään osaan ja nypi kukka- ja parsakaalin kukinnot irti ja pienennä niitä tarvittaessa. Laita kasvikset öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Revi mozzarellasta paloja ja lisää ne kasvisten päälle.

Valmista gratiinikastike: Kaada kerma pieneen kattilaan ja lisää sekaan puoli purkkia savulohi-piparjuurituorejuustoa. Sekoittele ja lisää sitruunanmehu sekä suolaa ja pippuria. Anna kastikkeen kiehua hetki ja tarkista maku. Kaada kastike kasvisten päälle vuokaan. 

Viimeiseksi lisää kasvisten päälle juustoraastetta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes kasvikset ovat napakoita, mutta kypsiä. (Gratiini voi kypsyä aluksi uunin alatasolla ja lopussa ylhäällä, jotta pinta saa kauniin värin.)

1 kommentti:

Kipakka kirjoitti...

Niin ja oli muuten aika täyttävää tämä sapuska. Johtunee tuosta kermasta... :)