torstai 3. huhtikuuta 2014

Onpas ollu hiljaista...

Tuloaan tehnyt kevät on saanut blogin hiljaiseksi... eikä parannusta taida olla luvassa ihan hetkeen. Ensi viikolla alkaa pakkausruljanssi ja sitä mukaa kaikki se ihanuus mikä muuttamiseen liittyy. Ei sillä, uudessa kodissa odottaa tilavampi keittiö (tosin myös pieni pintaremontti) ja sitä myöten mukavammat kokkausolosuhteet. Myönnettäköön, että olen muutosta muutenkin intopinkeänä. Ensimmäistä kertaa on mahdollista ja järkeväää laittaa kotia mieleisekseen. Enkä pistä pahakseni myöskään sitä pientä pihaa, jonne saa yrtin jos toisenkin kasvamaan, grillistä puhumattakaan!!  Tervetuloa lämpimät ilmat!

Kylmäsavulohisalaatti syntyy pikaisesti kiireenkin keskellä ja maistuu oivalliselle sitruunalla ja tillilla maustetun smetanan kanssa. Kannattaa kokeilla pienoiskoossa myös alkupalana. 




Kylmäsavulohisalaatti (2 ruokaisaa annosta tai 4 alkupalaa )
150g kylmäsavulohta
salaattisekoitusta tai esim. rucolaa
pätkä purjoa
muutamia aurinkokuivattuja tomaatteja 
esim. auringonkukansiemeniä (paahdettuna)
1/2 - 1 keitettyä kananmunaa per ruokailija

Kastike
120g smetanaa
n. 1 tl pestyn sitruunan kuorta raasteena
n. 1 tl sitruunan mehua
tuoretta tilliä silppuna maun mukaan
aavistus sinappia
suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria

  • Laita kananmunat kiehumaan. 8 minuutin munat ovat vielä mukavan pehmeitä, mutta tee makusi mukaan. 
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen, tarkista maku ja nosta kylmään makuuntumaan.
  • Paahda siemenet. Puhdista purjo ja suikaloi se ohueksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista liika öljy ja suikaloi ne.
  • Pidä keitettyjä kananmunia hetki kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. 
  • Kokoa salaatti. Lohesta saat ruusukkeita leikkaamalla valmiit siivut poikittain pitkiksi suikaleiksi ja rullaamalla ne. Smetanan voit tarjota salaatin lehdeltä.

Vinkki: Jos kotoa löytyy jo hieman kuivahtanutta vaaleaa leipää niin pyöräytä siitä krutonkeja salaatin seuraksi.


Ei kommentteja: