sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kipakka is back!

She`s back! Huusholli alkaa olla suunnilleen kuosissaan ja keittiössäkin on tullut jo pyörittyä vaikka tuotoksia en blogiin asti ole saanutkaan. (Pikkasen on bloggausinto kateissa... ) Erityisesti maininnan arvoinen kokeilu oli lipstikkakeitto aurajuustolla höystettynä. Olipa lipstikka sinulle uusi tai vanha tuttavuus niin kannattaa kokeilla.
Kuvan jugurttikakku syntyi eilen hiukan vahingossa. Tarkoitus oli kokeilla suolaista kinuskia toisenlaisessa leipomuksessa, mutta joku viiraus saikin haluamaan juustokakkua. Vaan eipä jääkaapista tietysti löydy äkkiseltään tuorejuustoa. No milläs sitä korvaamaan... ainut löytyvä maitotuote oli jugurtti, joten ohjetta googlettamaan netistä.. Pirkan sivuilta löytyikin ohje, jota tähän sovelsin. Ja jogurttihan toimii! Jogurttien oma maku riitti maustamaan täytteen ja täytteestä tuli sileä ja pehmyt. Tykkäsin. 


Jugurtti goes kakku

Päällä suolapähkinöitä ja tumman väristä vaniljasormisuolaa.

Pohja (noin 24cm vuokaan):
75g voita
n.50g tummaa suklaata
180g Digestive-keksejä
kourallinen suolapähkinöitä
  • Murskaa keksit ja rouhi pähkinät pieneksi. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Sekoita pohja-ainekset yhteen ja painele irtopohjavuoan pohjalle.


Täyte:
4 dl eli kaksi Valion maustettua jogurttia (minulla makuina appelsiini sekä kookos-persikka)
2 dl kuohukermaa
sokeria maun ja käyttämäsi jugurtin makeuden mukaan
vajaa 1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua (liivatteita varten)
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan jugurtit ja sokeria tarpeen mukaan.
  • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan mehuun. Kaada liivatemehu kermaseoksen joukkoon samalla vatkaten.
  • Kaada massa vuokaan, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään useammaksi tunniksi. Lisää kinuski vasta jähmettyneen kakun päälle!


Suolainen kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
ripaus sormisuolaa

päälle sormisuolaa ja suolapähkinöitä

  • Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Kinuski on valmista kun se on paksuuntunut eikä hajoa, jos pudotat sitä pisaran esim. vesilasiin.
  • Lisää kinuskiin ripaus sormisuolaa ja kaada se jähmettyneen kakun päälle. Nosta kakku takaisin kylmään. Anna makuuntua makuuntua vaikka seuraavaan päivään ja koristele ennen tarjoilua sormisuolalla ja suolapähkinöillä.


1 kommentti:

Suklaapossu kirjoitti...

Suolattu kinuski on hyvää!!! Mielenkiintoinen täyte! Olen joskus tehnyt "juustokakkua" piimästä ja siitäkin tuli yllättävän hyvä. Jogurtti toimii varmaan myös tosi kivasti :)