sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tee se itse myslipatukat

Vaivaako ärsyttävä pikkunälkä? Näillä myslipatukoilla se lähtee. Päihittävät kaupan patukat mennen tullen ja jokainen voi muokata maut mieleisekseen. Siis suolapähkinöitä ja maapähkinävoita minulle.

Patukat säilyvät muutaman viikon huoneenlämmössä. Jos siinä ajassa ei ehdi kaikkia syödä niin pakastaa loput. Pakkasesta niitä on helppo napsia mukaan päivän rientoihin.




12 kpl
5 dl kaurahiutaleita
1 dl leseitä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl siemensekoitusta
1 dl paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
1 pussi (200g) Pirkan eksoottista hedelmä-ja pähkinäsekoitusta

Neste osa
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 appelsiinin mehu
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl siirappia
ripaus suolaa
(2 rkl maapähkinävoita)

  • Aloita nesteosasta. Pese appelsiini hyvin, kuivaa ja raasta kuori. Purista mehu molemmista appelsiineista. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna.
  • Rouhi hedelmä-ja pähkinäsekoitusta sekä cashew-pähkinöitä hienommaksi. Laita kaikki ainekset isoon astiaan.
  • Kaada neste kuivien ainesten päälle ja sekoita.
  • Painele massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai muotoile kostutetuin käsin patukoiksi pellille.
  • Paista 7-10 minuuttia 200 asteessa.


Lopuksi vielä kuva villityksestä, joka on tänä talvena Kipakkalassa vallinnut. Käsintehdyt saippuat. 
Ruoanlaitossa ja saippuan teossa on paljon samaa. Vain luovuus on rajana ja molemmissa voi tehdä omat reseptinsä. Lopputulos paljastaa miten hyvin palaset ovat loksahtaneet paikoilleen. Saippuan kypsymistä tosin joutuu odottelemaan huomattavasti ruokaa kauemmin...