keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Helteiden pelastuskaksikko

Lämpö hellii, mutta välillä meinaa olla turhankin kuuma. Vaan ei hätää, täältä apuun tulevat kylmäpäiset pelastajat:  DIY (teepä kuule ite) jääkahvi ja mehujää.


Kylmä kahvi komistaa.

Ohjeen jääkahviin bongasin viimeisimmästä Glorian ruoka ja viini-lehdestä. En heti ensihörppäyksellä lämmennyt kahvin maulle, mutta kun tajusin lisätä sekaan siirappia ja vähän makeutusta niin kyllä vain, maistuu! Ohje on supersimppeli ja parasta siinä on, että tiiviste säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa ja on siten aina saatavilla. Lisää juttuja jääkahvista löytyy googlaamalla "cold-brew coffee"

  • Sekoita 1 3/4 dl suodatinkahvijauhetta ja 8 dl kylmää vettä kannussa. Anna seistä pöydällä 12 tuntia. Siivilöi tiiviste tiheän siivilän tai harsoliinan läpi.
  • Laita lasiin 1/3 - 1/2 osaa kahvitiivistettä, maitoa ja jäitä. Säädä makeus mieleiseksesi siirapilla tai muulla makeutuksella. Nauti.


VIIIILEEN hyvää ja terveellistä! COOL!

Nämä mehujäätikkuset eivät ihmeempiä ohjeita kaipaa. Jäädyttää voi omat suosikkihedelmänsä- tai marjansa ja muotiksikin kelpaa vaikka kertakäyttömukit. Tässä tikussa on soseutettua nektariinia (NAM), kiiwiä (himppusen hapanta) sekä vadelmaa. Maiskis.