lauantai 14. marraskuuta 2015

Porkkanakakkuu!!!

Olin jo antanut blogin painua unohduksiin, mutta nyt on pakko naputella tämä porkkanakakun ohje talteen. Ihan törkeen hyvä ja mehukas porkkanakakku syntyi Suklaapossun ohjeella. Kakussa käytetään porkkanaraasteen sijasta porkkanasosetta, joka varmaan osaltaan on mehevyyden salaisuus. Tein pohjan puolitoista kertaisena, koska halusin kakulle korkeutta ja käytin isoa kakkuvuokaa (n.28cm). Tätä kannattaa testata vaikka samalla kun taikoo joululaatikoita ja muutenkin tekee porkkanasosetta. Tai sitten tekaiset yhden heti huomenna sunnuntain kahvipöytään...


Kännykkäkuvaa aamukuudelta.
 Kakku meni kiitokseksi harjoittelupaikkaani viimeisenä harkkapäivänä. 

Puolitoista kertainen ohje:

4,5 dl (fariini)sokeria
5 1/4 dl porkkanasosetta
3 dl öljyä
6 munaa
6 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2,5 dl tomusokeria
yhden appelsiinin raastettu kuori

koristeluun esim. hasselpähkinärouhetta

Ohje:

  • Tee porkkanasose (tai osta valmista sosetta kaupasta). Kuori ja keitä paloitellut porkkanapalat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, Survo soseeksi pienen keitinvesi tilkan kanssa. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa sokeri, munat, porkkanasose ja öljy hyvin keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki ainekset nopeasti sekaisin ja kaada taikina hyvin voideltuun kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista 160 asteessa reilu tunti. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä esim. hammastikulla, kakku on kypsä kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen irrottamista.
  • Tee kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita noin minuutti, jotta voi notkistuu. Notkista myös tuorejuusto esim. haarukalla ja lisää se voin joukkoon. Lisää myös tomusokeri ja pestystä appelsiinista raastettu kuori. Sekoita ja levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. 
  • Voit tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä, koska se vain paranee vanhetessaan.

1 kommentti:

Suklaapossu kirjoitti...

Tulipas ihanan muhkean näköinen isommalla annoksella! Tämä on kyllä hyvää, kiva että maistui myös teille! :D