Tämän tyyppistä lohta ja salaattia on tullut tehtyä monet kerrat, mutta blogiin se päätyy vasta nyt. Useampi kokkauskerta toden sanoo!
Mausteinen kasvissalaatti on alkujaan Spice up! kalakastikkeen purkin kyljestä, mutta on muuntunut matkan varrella jonkun verran. Pavut ovat vaihtuneet kukkakaaliin ja herkkusienet löytäneet itsensä salaattiin. Ei sillä etteikö pavutkin hyviä olisi, mutta talviaikaan eivät nuo pakastepavut niin houkuta...
Itämainen lohi: (4 annosta)
n. 800g lohta fileenä
hyppysellinen suolaa
Marinadi:
2 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
½ tl punaista currytahnaa
1 raastettu valkosipulin kynsi
2 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
½ punasipuli pieneksi silputtuna tai ohuina renkaina
1-2 tl sitruunamehua
½ tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl vaaleaa balsamicoa
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ripottele kalan päälle hieman suolaa. Valmista marinadi ja kaada se uunivuoassa olevan kalan päälle. Jätä lohi maustumaan huoneen lämpöön ainakin tunniksi. (Samalla kala lämpenee paistoa varten.) Paista lohta 200 asteessa noin puoli tuntia kalan koosta riippuen.
Mausteinen kasvissalaatti:
n. 5-6 porkkanaa suikaloituna
vihreitä papuja tai vaikkapa herkkusieniä
kukkakaalin nuppuja
kourallinen suolapähkinöitä rouhittuna
Kastike:
3 rkl kalakastiketta
¾ dl sitruunamehua
1 rkl chilitahnaa (esim. Sambal oelecia) tai pari pientä chiliä
1 raastettu valkosipulin kynsi
2 rkl fariinisokeria
Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ja ja lohko mahdolliset herkkusienet ja kukkakaalit pienemmiksi paloiksi. (Tuoreiden papujen tulee olla keitettyjä ja pakastettuja käytettäessä sulia ja valutettuja.) Rouhi suolapähkinöitä pienemmäksi. Valmista marinadi ja sekoita se salaatin joukkoon. Anna maustua ainakin tunnin verran ja sekoita muutaman kerran maustumisen aikana.
6 kommenttia:
Moi! Rakastan lohta tosi paljon, mutta en vielä kokeillut aasialaisittain :P
Ei kun kokeilemaan vaan! :)
Moi! Tehtiin tätä eilen ja tosi hyvää tuli. Huomasin äsken blogiani päivittäessä, että täähän olikin tosi tuore postaus. Googlen kautta sinne eksyin. :)
http://www.grillataanjachillataan.blogspot.com/2012/02/lohta-ja-kasviksia-itamaisittain.html
Hienoa, että maistui! :) Löysin itse asiassa postauksenne äsken Suomen ruokablogien kautta. Hauskaa miten tämä pyörii! :D
Riktigt gott. Stort tack
Olen tehnyt jo useamman kerran, tästä on tullut yksi lohiherkuistamme. Maukasta!
Lähetä kommentti