sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lohta itämaisittain ja mausteista salaattia




Tämän tyyppistä lohta ja salaattia on tullut tehtyä monet kerrat, mutta blogiin se päätyy vasta nyt. Useampi kokkauskerta toden sanoo!
Mausteinen kasvissalaatti on alkujaan Spice up! kalakastikkeen purkin kyljestä, mutta on muuntunut matkan varrella jonkun verran. Pavut ovat vaihtuneet kukkakaaliin ja herkkusienet löytäneet itsensä salaattiin. Ei sillä etteikö pavutkin hyviä olisi, mutta talviaikaan eivät nuo pakastepavut niin houkuta...


Itämainen lohi: (4 annosta)
n. 800g lohta fileenä
hyppysellinen suolaa


Marinadi:
2 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
½ tl punaista currytahnaa
1 raastettu valkosipulin kynsi
2 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
½  punasipuli pieneksi silputtuna tai ohuina renkaina
1-2 tl sitruunamehua
½ tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl vaaleaa balsamicoa


Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ripottele kalan päälle hieman suolaa. Valmista marinadi ja kaada se uunivuoassa olevan kalan päälle. Jätä lohi maustumaan huoneen lämpöön ainakin tunniksi. (Samalla kala lämpenee paistoa varten.) Paista lohta 200 asteessa noin puoli tuntia kalan koosta riippuen.


Mausteinen kasvissalaatti:
n. 5-6 porkkanaa suikaloituna
vihreitä papuja tai vaikkapa herkkusieniä 
kukkakaalin nuppuja
kourallinen suolapähkinöitä rouhittuna


Kastike:
3 rkl  kalakastiketta
¾ dl sitruunamehua
1 rkl chilitahnaa (esim. Sambal oelecia) tai pari pientä chiliä
1 raastettu valkosipulin kynsi
2 rkl fariinisokeria


Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ja ja lohko mahdolliset herkkusienet ja kukkakaalit pienemmiksi paloiksi. (Tuoreiden papujen tulee olla keitettyjä ja pakastettuja käytettäessä sulia ja valutettuja.) Rouhi suolapähkinöitä pienemmäksi. Valmista marinadi ja sekoita se salaatin joukkoon. Anna maustua ainakin tunnin verran ja sekoita muutaman kerran maustumisen aikana.

6 kommenttia:

Piparipulla kirjoitti...

Moi! Rakastan lohta tosi paljon, mutta en vielä kokeillut aasialaisittain :P

Kipakka kirjoitti...

Ei kun kokeilemaan vaan! :)

Hoo kirjoitti...

Moi! Tehtiin tätä eilen ja tosi hyvää tuli. Huomasin äsken blogiani päivittäessä, että täähän olikin tosi tuore postaus. Googlen kautta sinne eksyin. :)

http://www.grillataanjachillataan.blogspot.com/2012/02/lohta-ja-kasviksia-itamaisittain.html

Kipakka kirjoitti...

Hienoa, että maistui! :) Löysin itse asiassa postauksenne äsken Suomen ruokablogien kautta. Hauskaa miten tämä pyörii! :D

Olof Eklund kirjoitti...

Riktigt gott. Stort tack

Anonyymi kirjoitti...

Olen tehnyt jo useamman kerran, tästä on tullut yksi lohiherkuistamme. Maukasta!