sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Mausteiset pekonilihapullat

Kipakan keittiössä ei tänään nassutellakaan Runebergin torttuja, koska niitä tuli syötyä jo viikolla. Suolaisten herkkujen ystäville tarjotaan näitä mausteisia pekonilihapullia. Omalla reseptillä syntyneet pullat sopivat oivasti vaikka tikun päähän muiden pienten suolaisten kanssa tarjottavaksi.


Pellillinen:
600g nautasikajauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 muna
2 dl kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
1 pkt ( 140g) pekonia
puolikas paprika
1 tl savustettua paprikaa jauheena
1 tl Worcestershire- kastiketta
1 tl HP- kastiketta
0,5 tl suolaa
n. 15 tippaa Tapascoa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipulit. Paloittele paprika pieneksi. Laita kermaviili, muna, korppujauhot sekä mausteet kulhoon ja sekoita. Anna korppujauhojen turvota hetki ja paista sillä välin sipulit, paprika sekä suikaloitu pekoni. Seoksen saatua väriä valuta siitä ylimääräinen rasva pois ja lisää seos kermaviiliseokseen. Lisää vielä jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.  Pyöritä kostutetuin käsin pulliksi ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita.

Vinkki: Massan sekoituksessa ja pullien pyörittelyssä ohuet kertakäyttöhanskat ovat näppärät. 

1 kommentti:

Piparipulla kirjoitti...

Nämä lihapullat näyttävät herkulliselta. Pitää joskus kokeilla pekonin kanssa. En koskaan käyttänyt noita kastikkeita, joten en tiedä XD