maanantai 12. maaliskuuta 2012

Haastetta ja hampurilaisia

Sain Pikku Leijonan Emännältä haasteen listata 5 ruokablogia, joilla on alle 200 lukijaa. Kiitos listallesi löytymistä, JEI! :) Itse tehtävä ei kuitenkaan osoittautunut kovin helpoksi enkä onnistunut löytämään viittä blogia. Tässä kuitenkin kaksi blogia, joita itse seurailen ja joita ei (vielä) löydy TOP 100 ruokablogien listalta. Haasteenne Piparipulla ja Siskonmakkasoppa, olkaa hövelit!

Ihanan värikäs ja erilainen blogi, joka on näyttänyt minulle aivan uusia asioita ruoan maailmasta. Tutustukaapa hauskoihin bentoihin! 

Monenmoisia makeita ja suolaisiakin herkkuja, kannattaa käydä kurkkimassa!


Haasteen jatkettua matkaansa voidaan kurkkia ruokapuolta. Itse tehtyihin hampurilaisiin minut tutustutti pari kaveria viime vuoden puolella ja sen jälkeen näitä herkkuja on täytynyt tuusata useampaankin kertaan. Pieni vaivan näkö pihvien ja itse tehdyn majoneesin suhteen kannattaa!!




Hampurilaiset:
hampurilaissämpylöitä
naudan jauhelihaa
sulatejuustoviipaleita (cheddar)
tomaattiisiivuja,
jäävuorisalaattia
suolakurkkua
(ananasta, punasipulia tai mitä vaan mieli halajaa)
ketsuppia
suolaa, mustapippuria

Tee naudan jauhelihasta palloja ja paina niistä litteitä pihvejä kahden tuorekelmun välissä esim. lautasen avulla. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla laittaessasi ne kuumalle pannulle. Paista pihvit ruskeiksi molemmilta puolilta. Paahda puolitetut hampurilaissämpylät pannulla ja kokoa hampurilaiset haluamillasi täytteillä.


Chili-valkosipulimajoneesi:
Majoneesin teko on ihan simppeliä, varsinkin kun käyttää apuna konetta. Monitoimikone on hyvä apuväline, mutta sähkövatkaimella homma sujuu myös. Tärkeää majoneesin teossa on käytettävien aineksien sama lämpötilä ettei majoneesi juoksetu.

2 keltuaista
2 rkl sinappia
2 rkl (sitruuna)viinietikkaa
vajaa 1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä raastettuna
paprikajauhetta
valkopippuria
maun mukaan chilikastiketta tai chiliä tuoreena / kuivattuna
ripaus sokeria

n. 3 dl rypsiöljyä
(pari tl vettä ohentamiseen)

Laita kulhoon muut huoneenlämpöiset ainekset paitsi öljy ja sekoita sekaisin. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kunnes seoksesta on tullut sopivan paksua. (Tarvittaessa voit ohentaa pienellä määrällä vettä.) Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna mielellään maustua ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. 


2 kommenttia:

Piparipulla kirjoitti...

Ihana hampurilainen!! Nammm!! <3

Ja kiitos paljon hasteesta!

LukanLusikassa kirjoitti...

top100ruokablogi-listalla olevien määrä on kasvanut kivasti, milloin menee 300 rikki :)