perjantai 15. huhtikuuta 2011

Macaron-leivokset

Kylläpä kesti näiden näperrysten saaminen blogiin, mutta tässä ne nyt on. 
Saanko esitellä: Macarons.

Macaronit kreemitäytteellä.

Innostus tehdä Macaroneja lähti Savon Sanomien ohjeesta (mitenkähän moni muu savolainen talous taiteli näitä leivoksia kyseisenä viikonloppuna?) :) Lehden artikkelin innoittamana katselin ohjeita myös netistä ja eri variaatioitahan löytyi paljon. Päädyin siihen, että lienee viisasta tehdä helpoimpien ohjeiden mukaan ettei hermo mene jo pelkkää ohjetta tulkitessa. 

Macaronit olikin kyllä hauska uusi tuttavuus ja tällä reseptillä ne onnistui aika helposti. Ainut miinus oli, että väri ois saanut olla voimakkaampi... mutta täytynee hankkia esim. tomuväriä, jotta lopputuloksesta saa halumansa. Nestemäistä elintarvikeväriä kun ei kovin paljon uskaltanut käyttää ettei massa ohennu liikaa.


Reilu pellillinen puolikkaita Macaroneja:
100 g tomusokeria
50g mantelijauhetta
1,5 munanvalkuaista
1 rkl sokeria
4 tippaa elintarvikeväriä

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (pysyy kulhossa vaikka käännät ylös alaisin). Lisää valkuaisvaahtoon vähitellen ruokalusikallinen sokeria, seoksesta pitäisi tulla tasaista ja kiiltävää. Lisää elintarvikeväritipat tai muu väriaine ja sekoita väri tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon myös tomusokeri-mantelijauhe seos ja sekoita varovasti käsin kunnes seos on tasaista. (Voit lisätä tomusokeri-mantelijauheseoksen vielä osissa ja siivilän läpi niin tasainen tulos on helpompi saada.)
Kun massa on nyt valmis niin laita se pursotinpussiin ja pursota siitä pellille noin 2 euron kokoisia ympyröitä. 
Paista 120 asteessa 15-25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. 
Siirrä kypsät Macaronit ritilälle jäähtymään.


Kreemitäyte:
50g voita
25g tomusokeria
Kuningatar pilttiä noin 1 rkl

Sekoita kreemi tasaiseksi ja laita kahden jäähtyneen Macaronin puolikkaan väliin täytteeksi.
Vinkki: 
Säilytä Macaronit kylmässä seuraavaan päivään ja nauti vasta sitten. Ovat näin vielä parempia. :) Ja saisipa näistä muuten tosi kivoja herkkuja pääsiäiseksi kun värjäisi massan pääsiäisen värein.

Ei kommentteja: