perjantai 29. huhtikuuta 2011

Munkkirinkilät

Kuplivaa ja makoisaa vappua kaikille munkkien täydeltä! :)

Muhkeat munkit ja Rivo-Riitta...


noin kymmenen munkkirinkilää eli säännöstelysatsi herkuttelijoille:


1,5 dl maitoa tai vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
(raastettua sitruunankuorta)
4 dl vehnäjauhoja
35 g voita

öljyä paistamiseen
sokeria sokerointiin


Leivontaohje Kotilieden sivuilta:


  1. Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista. Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.
  2. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.
  3. Lisää vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
  4. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä. Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.
  5. Kuumenna öljy pienessä padassa. Venytä munkkipalloihin reiät keskelle ennen öljyyn laittamista. Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea. Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana. 
  6. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.  Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Ei kommentteja: