sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kesäkurpitsa-munakoiso-jauhelihavuoka

Nyt kun on vedetty mahat täyteen hiilareita munkeista ja tippaleivistä ni tästä voi kokeilla vähemmän hiilaripitoista ohjetta. Hyvältä maistui ja lähti nälkä.

Parasta hetken päästä uunista oton jälkeen.


4 annosta

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 iso kesäkurpitsa
1 munakoiso
voita
purkki kuohukermaa (vähän vähempikin kyllä riittää)
kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria, jauhelihamaustetta, (timjamia), (tacomaustetta)
juustoraastetta


Huuhdo kesäkurpitsa ja munakoiso, viipaloi ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet esim. leivinpaperille ja ripottele niiden päälle suolaa. Jätä viipaleet itkettymään ja kuori ja pilko sillä välin sipuli ja paista se jauhelihan kanssa. Mausta jauhelihaseos jauhelihamausteella, pippurilla tai muilla haluamallasi mausteilla.

Kun kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleiden päälle on ilmestynyt pisaroita voit kuivata ne paperilla ja paistaa viipaleet kuumalla pannulla voissa niin, että pintaan tulee vähän väriä. Paistamisen voi varmaan jättää poiskin, jos haluaa nopeuttaa hommaa eikä halua kotona käryyttää rasvaa.

Lado öljyttyyn vuokaan kerroksittain viipaleita ja jauhelihaseosta. Jos käytät timjamia niin laita sitäkin kerrosten väleihin. Päällimmäiseen kerrokseen lisää myös kirsikkatomaatteja. Kaada päälle kuohukerma ja ripottele pintaan juustoraastetta.
Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 30 min.

Parasta syötynä hetken päästä uunista otosta. Seuraavaks päiväks tahtoo kasvikset pehmetä vähän liikaa. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, laitoit tämmösen herkkureseptin. Täytyy testata :P