maanantai 6. toukokuuta 2013

Broilerin fileleikettä kesäkurpitsahöystöllä




Täällä kotoisessa Kuopiossa on kaksi oivaa lihakauppaa. Savo-Karjalan liha Särkiniemessä (kohta myös Kauppahallissa) sekä Atrian tehtaanmyymälä Kelloniemessä. Savo-Karjalan liha hyödyntää lähituottajia ja tarjoaa laadukasta ja edullista lihaa joka lähtöön. Atrialta löytää uutuustuotteita sekä välillä erittäin hyviä tarjouksia, tuoretiskiä unohtamatta. Tänään vierailin jälkimmäisessä ja mukaan tarttui mm. Välimerellisesti maustettuja broilerin fileleikkeitä 520 gramman rasiassa kahden euron hintaan. Melkoisen edullista! Pyörän kori täynnä lihapaketteja sutkin kotiin ja pohdiskelin illan ruokaa. Jossain ylä-ja alamäkien välissä muistin eilen ostamani kesäkurpitsat ja näinpä alkoi ateria muodostua. 

Kahdelle:
2-4 broilerin fileleikettä (nälkäisyydestä riippuen)
1 iso tai 2 pienempää kesäkurpitsaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
pari ruokalusikallista kuivattuja (kirsikka)tomaatteja öljyssä
0,5 - 1dl  kuohu-tai ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
1 tl hunajaa
1-2 rkl sitruunanmehua
ripaus cayennepippuria tai chiliä
öljyä ja voita paistamiseen

  • Ota broilerin fileet ajoissa huoneenlämpöön.
  • Pese kesäkurpitsa hyvin. Höylää kurpitsa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohueksi siivuksi. Leikkaa siivut pystysuunnassa puoliksi.
  • Pese ja puolita kirsikkatomaatit.
  • Kuivaa broilerin fileistä marinadi pois ja paista ne keskikuumalla pannulla voi-öljy seoksessa pakkauksen ohjeistama aika.
  • Kuumenna toisessa kasarissa tai paistinpannussa nokare voita ja öljyä. Lisää pannulle kesäkurpitsasuikaleet sekä tavalliset -ja aurinkokuivatut kirsikkatomaatit. Kaada sekaan myös kerma ja lisää mausteita. Anna kypsyä muutama minuutti välillä sekoitellen. Tarkista maku ja kypsennä höystöä kunnes suikaleet ovat pehmenneet, mutta omaavat vielä purutuntumaa.

Vinkki:  Korvaa kerma esim. ruohosipulituorejuustolla.

Ei kommentteja: