torstai 23. toukokuuta 2013

Lässähtääkö?



Kyllä, ainakin osittain.

Mutta vähän enemmän olisi taikinaakin voinut olla..

Uunista otettaessa kohokkaat olivat korkeita niin kuin kuuluu ja toivoa sopii. Muutama kuva, räps räps ja LÄTS... ei odota kohokkaat syöjiä eikä hitaita kuvaajia. Onneksi maku kuitenkin säilyy ennallaan. Korvasienet ovat edellisen viikonlopun sienisaaliista ja nokkoset kasvimaan riesoja. Nämä kun yhdistetään kananmuniin... saadaan Korvasienikohokkaat nokkosella höystettynä!

4 annosta:
3 dl HYVIN ryöpättyjä korvasieniä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
voita
reilu kourallinen nokkosenlehtiä 
3 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
2 dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria

  • Aloita nokkosten käsittelystä. Irrota lehdet varsista saksilla, käytä halutessasi hanskoja. Huuhtele lehdet ja kiehauta ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele lehdet kylmällä vedellä. Purista taas vesi pois ja leikkaa nokkoset pieneksi silpuksi. Jätä odottamaan taikinaan lisäystä.
  • Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Hienonna myös korvasienet. Kuumenna pannu ja lisää sienet ilman rasvaa pannulle. Kun neste on haihtunut -  lisää voita sekä silputut sipulit. Paista muutama minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, kuumenna sekoitellen ja keitä pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.
  • Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, maissitärkkelys, sieni-sipuliseos, nokkossilppu ja parmesaaniraaste maito-vehnäjauhoseokseen, sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Voitele voilla 4 parin desiä vetävää ja uuninkestävää kuppia tai vuokaa. (Tai yksi isompi.)
  • Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinan joukkoon.
  • Jaa taikina annosvuokiin jättäen hieman kohoamisvaraa. Paista kohokkaat uunin keskiosassa 175 asteessa noin vartin verran. Älä avaa uunia paiston aikana etteivät kohokkaat lässähdä.
  • Tarjoile heti esim. raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja: