keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kanarian potut mojo-kastikkeella

Meloneras ja koko Kanarian matka oli mahtava. Säät suosi ja hotelli oli aivan upea. Ruokapuolella parasta oli hotellin valtaisa aamupala, josta ei puuttunut mitään. Paitsi puuro. Ei sillä, että sitä kukaan olisikaan kaivannut kun pöydät notkuivat erilaisista leivistä, juustoista, hedelmistä sekä muista kylmistä ja lämpimistä herkuista. Unohtamatta tietenkään makeita ihanuuksia sekä kuohuviiniä... Näillä herkuilla jaksoikin pitkälle päivään.

Ruokaideaksi kotiin kulkeutuivat kanarian perunat eli suolaiset ryppyperunat sekä niiden kumppanina tarjottava mojo-kastike. Mausteista, hyvää ja helppoa. Näitä syödessä on myös helppo palata lämpimään iltaan rantakadulle, jossa ravintoloita ja terasseja oli vieri vieressä. Musiikkia ja leppoisaa tunnelmaa... (sisäänheittäjät voikin unohtaa) :)




Ryppyperunat kahdelle tai alkupalaksi useammalle:
10 pientä perunaa
n. 6dl vettä
puoli desiä merisuolaa

  • Pese perunat harjan kanssa, älä kuori. Laita kattilaan vettä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää merisuola kun vesi kiehuu.
  • Keitä perunat kypsiksi. Kaada suurin osa keitinvedestä pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta loppuvesi keittämällä ravistaen kattilaa samalla. Näin perunoiden pinta tulee vaaleaksi ja hieman ryppyiseksi.
  • Tarjoa mojo-kastikkeen kanssa.

Mojo-kastike:
1 iso tomaatti
puolikas punainen paprika
1-2 valkosipulin kynttä
3 rkl (omena)viinietikkaa
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1/2 - 1 tl kuminaa
1 tl oreganoa
1 punainen chili
1tl savustettua paprikajauhetta
noin 1/2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
(puolikas paahtoleipä)

  • Pese tomaatti ja kuori valkosipulin kynnet. 
  • Laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on mielestäsi liian löysää niin sitä voi paksuntaa hienontamalla sekaan paahdettua vaaleaa leipää.)

Vinkki: Kokeile kastiketta myös vaalean leivän tai grillatun lihan kanssa!







Ei kommentteja: