sunnuntai 14. elokuuta 2011

Porsaan sisäfilettä kermaisella sienikastikkeella

Puu-uunin jälkilämmössä sai tämä possu kypsyä pitkään ja hartaasti... Ei oo kovin helppo arvioida puu-uunin lämpötilaa kun ei ole minkäänlaista mittaria eikä mun mutu-tuntumaan tässä asiassa ole luottamista. Reseptin lopussa oleva kypsennysaika venähti siis minulla huomattavasti pidemmäks... tai siis en edes tiedä kauanko kypsennykseen yhteensä aikaa meni... mutta hyvää tuli :)




2-3 annosta:
n. 600g porsaan sisäfilettä (marinoitua tai marinoimatonta oman maun mukaan)
2 dl kermaa
vajaa 1 dl vettä
n. 5 pientä uutta sipulia
vajaa kourallinen kuivattuja suppilovahveroita tai reilu desi esim. tuoreita kanttarelleja
suolaa
mustapippuria
1 rkl sinappia
(muutama tippa sitruunan mehua)


Ota file lämpiämään tuntia ennen valmistusta. Jos käytät valmiiksi marinoitua lihaa niin marinadi kannattaa pyyhkiä tai huuhdella lihasta pois. Kuivaa lihan pinta ja poista mahdolliset kalvot. (Fileen voi halkaista kahteen osaan, jotta se mahtuu paremmin uunivuokaan ja pannulle.)
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista öljy-voi seoksessa fileisiin ruskea pinta. Nosta lihat uunivuokaan ja lisää seuraksi puoliksi halkaistut uudet sipulit. 

Valmista kastike: lisää vettä paistinpannulle, jossa paistoit lihan ja kaada sekaan myös kerma. Lisää joukkoon sienet ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja sinapilla. Hapokkuutta kastikkeeseen saat sitruunasta tai esim. valkoviinistä, jos kastike tuntuu liian raskaalta. Anna kastikkeen kiehua hetki ja tarkista vielä maku. Lisää  kastike lihan päälle uunivuokaan ja paista koko komeutta foliolla peitettynä n. 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes liha on kypsän mureaa ja sipulit pehmeitä. 
Tarjoa perunoiden tai kasvisten kanssa.


Vinkki: kastikkeen maustamiseen voit käyttää myös soijakastiketta ja lusikallisen hunajaa...

Ei kommentteja: