lauantai 31. maaliskuuta 2012

KAKKUTIKKARIT piece of cake?

Piece of cake?

Ensin nauratti ja sitten meinasi mennä hermot. Sulaa suklaata joka puolella ja tippuvia kakkumönttejä pöydällä ja suklaakipoissa. Tämänkö pitäisi villitä? No villitseehän se. Ainakin Amerikan nämä kakkutikkarit (cake popsit) ovat vallanneet ja uskon, että kyllä näistä jonkin asteinen hitti meilläkin saadaan.
Oma inspis näiden kokeiluun lähti ystävän vinkistä lukea Hesarin juttu kakkutikkari-villityksestä. Kun Hesari julkaisi aiheesta myös reseptin niin pakkohan niitä oli kokeilla. 

Alkuun kaikki vaikutti suht simppeliltä. Päätin jopa törkeästi oikoa ja ostaa valmiin kakkupohjan, jotta homma sujuisi vielä sutjakammin. Onneksi oikaisin, muuten hommaan kokonaisuudessaan olisi tuhrautunut  tuhottoman paljon aikaa.

Ensimmäisenä siis murustamaan kaupan valmis kakkupohja muruiksi ja siihen 200g maustamaton tuorejuusto sekaan. Helppoa. Sitten tulee kakkumassan maustamisen vuoro. Jaoin massan kahteen osaan, toisen puolen maustoin omenahillolla ja toisen puolen mustikkahillolla. Helppoa edelleen. Kakkutikkareiden tikkuina olin päättänyt käyttää puolitettuja puisia grillaustikkuja, koska oikeita tikkarin tikkuja oli tähän hetkeen turha mistään havitella. Ensimmäinen ongelma ilmestyikin siinä kun nämä kakkupallot piti saada pysymään tikuissa. Muutaman palleron pöydältä nosteltuani tajusin, että pallojen laittaminen hetkeksi pakastimeen auttaisi. (Kyllähän se muuten ohjeessa mainittiinkin, mutta kuka sitä nyt niin tarkoin oli lukenut...) Pallot siis lautaselle ja pakkaseen. Tämän jälkeen tikkujen nokka kastetaan sulaan suklaaseen, kakkupallo kiinni tikun nokkaan ja koko komeus taas hetkeksi pakkaseen. Näin se homma toimii. Kun koko määrä kakkupalloja on tikutettu ja pakkasessa niin voi sulatella kuorrutukseen tulevan suklaan. Enää siis vain tikkarin dippaus suklaaseen ja päälle koristeet, VALMIS! Enää jäljellä 26 muuta tikkaria.

Lopputulos oli kaikesta sotkusta ja tuskailusta huolimatta palkitseva. Onnistuneet tikkarit näyttivät hauskoilta ja mautkin olivat aika kohdillaan. Ainut mitä jäin kaipaamaan oli purutuntuma. Kakkutikkari oli pehmyt ja kaipasi jotain puraistavaa. Kenties esim. keksien tai pähkinöiden lisääminen taikinaan toisi sopivaa särmää? 


Omenainen sisus.


Kakkutikkarit 25 - 30 kpl
400- 500g kakkupohjaa (itse tehtyä tai kaupan)
200g tuorejuustoa (käytin maustamatonta)
(hilloa tai muuta makuainesta)
400g suklaata (käytin valko- ja maitosuklaata)
kakkutikkareita tai tässä tapauksessa puolitettuja puisia grillaustikkuja
nonparelleja ja muita koristeita
styroxlevy tai jos sitä ei ole niin lasit menettelee tikkareiden säilytyksessä

  1. Murusta kakkupohja ja lisää sekaan tuorejuusto. Lisää sekaan hillo tai muu makuaine, jos sellaista käytät. Pyöritä massasta pieniä palloja, laita ne lautaselle ja nosta pakkaseen hetkeksi kovettumaan. 
  2. Sulata pieni määrä suklaata (mikro tai vesihaude) ja kasta tikkareiden tikkujen päät pieneltä matkalta sulaan suklaaseen ja paina kakkupallot kiinni tikkuun. Paina kakkutikkarit stryrox- levyyn (tai laita lasiin) ja nosta ne jääkaappiin tai pakkaseen hetkeksi (10-15min.), jotta tikku tarttuu kakkupalloon kiinni.
  3. Sulata kuorrutukseen käytettävä suklaa tai muu kuorruteaine ja dippaa kakkutikkarit koko pallon matkalta kuorrutteeseen. (Tähän tarkoitukseen kapea, mutta korkea muoviastia on hyvä.) Anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois ja koristele tikkari heti ettei kuorrute ehdi kovettua. Laita valmiit herkut jääkaappiin ja anna kovettua ennen tarjoilua. 
  4. Säilytä jääkaapissa.

3 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Hienoja on! Mulla ei ikinä riittäisi kärsivällisyys, joten hatunnosto.

Canelia kirjoitti...

Tosi upealta näyttää lopputulos, hyvä sinä! : ) Kyllä kai nuo cake ja cookie popsit ovat jo pari vuotta olleet täällä koto-Suomessakin aika pop, ainakin leivontablogit ovat olleet niitä pullollaan. Itselläni tosin ovat edelleen kokeilematta, mutta ehtiihän tuota vielä...

Kiitos muuten, kun vinkkasit tuosta Hesarin jutusta, se oli itseltäni jäänyt huomaamatta. Artikkelin lopussa tosin näytti olevan pieni virheenpoikanen: kyllä niitä tikkaritikkuja saa jo muualtakin kuin leivontatarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä. Itse hain omani Anttilan hyllyltä. : )

Kipakka kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Ehkä me Hesarin kanssa ollaan kuin ollaankin vähän myöhässä kun enemmän alkaa tietoa etsimään. Savolainen saattaa olla toisinaan hidas, mutta ei kait siinä. :D