sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Piparkakkutalosta pipottimeen


Tässä tämän vuoden piprutalo. Useampi tunti kaiken kaikkiaan taas hommassa pyörähti, mutta eipäs palanu yhtään osaa eikä edes sokerit poltellu. Harvinaista.Talon asukkaat Nipsu ja Napsu. (Darwi massasta)

 
Rakennushommat tehty.
Nyt sitten esittelyyn Jyskä ja Synkkä. Persoonaltaan tyypit ovat yhtä erilaisia kuin näöltäänkiin. Siinä missä Synkkä synkistelee niin Jyskä on energisenä hautomassa uusia kierouksia kaikkinen vähemmän kilttien pään menoksi. Tyypit on tehty paperimassasta maitopurkkien päälle. Niin eikä Synkän pitänyt olla ihan näin synkkä, mutta maalit (akryyli) tummuivat kuivuessaan odotettua enemmän.


Valmiit tyypit odottamassa pääsyä ulos. LAKKAIS JO SATAMASTA!

Tässä muutama työvaihe:

 
Tyypit kuivattelemassa saunassa.

Pohjaan on siis käytetty tyhjiä maitopurkkeja, jotka on yhdistetty maalarinteipillä ja  joiden päälle on vielä liimattu paperisuikaleita, jotta itse paperimassa saadaan tarttumaan pintaan kiinni. Paperimassan voi tehdä itsekin sanomalehtisilpusta ja liisteristä, mutta näissä on käytetty rakennuskäytössä olevaa valmista paperisilppua, josta massa on helppo valmistaa. Valmis silppu myydään tosi isoissa säkeissä, joten jos ei sataa tonttua tarvitse niin hukkaan jää aika paljon. Me löydettiin tätä silppua varastosta vuodelta kivi, jolloin tehtiin kesäksi iso lumiukko pihalle. 
Paperimassahommat vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, koska pelkkä massan kuivuminen kestää kauan. Mutta itse tekeminen on hauskaa ja mahdollisuudet rajattomat. Sisäkäytössä työt säilyy loputtomasti, mutta ulkona kosteus tekee pakostikin ajan kanssa tuhojaan vaikka työt olisi lakattukin. Mutta eipähän tarvii niitä ikuisuuksia sitten säilytellä! :)Viimeiseksi esimerkki siitä mihin virkkausinnostus voi johtaa. 
O ou, sanois rekku, jos osais. 


4 kommenttia:

jussi kirjoitti...

Mitähän sitä torstaina olisi tarjola kun tarkoitus olisi tulla syömään niitä hyviä herkkuja?Ei paljon mutta yhtähyviä kuin viime kerrala vaikka tämä on kyllä venähtänyt vähän pitkäksi edellisestä käynnistä.

Kipakka kirjoitti...

Nyt en tiiä mitä herkkuja saatte, itse olen töissä... Mutta etteköhän saa suut makiaks. :)

Piparipulla kirjoitti...

Mikä mahtava piparitalo! Ihana! Ja koira on hauskaa :D

Kipakka kirjoitti...

Kiitos. :) Sun blogi oli tosi hauskan näköinen!