Tämä ohje on kälyltäni, jonka ehdottomiin bravuureihin nämä mokkapalat kuuluvat. Niiiiiiin hyviä. Tuplataikina tekee mokkiksista muhkean korkeita ja suussa sulavia. Taikina on myös täysin maidoton, koska se tehdään kookosmaitoon.
Taikina on syytä laittaa ISOON reunalliseen uunivuokaan, koska uunipellin korkeus ei riitä.
Iso uunivuoallinen:
10 dl vehnäjauhoja
8 munaa
6 dl sokeria
400 g maidotonta leivontamargariinia (Sunnuntai) sulatettuna
1 purkki kookosmaitoa
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
6 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
kuorrute:
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
50 g maidotonta leivontamargariinia sulatettuna
n. paketillinen tomusokeria
koristeluun nonparelleja
- Vatkaa sokeri ja munat tukevaksi vaahdoksi ja sulata margariini
- Sekoita kuivat ainekset yhteen ja sekoita kookosmaito tasaiseksi
- Lisää munasokerivaahtoon vuoroin jauhoseosta ja kookosmaitoa koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi voisula.
- Kaada taikina leivinpapereilla vuorattuun isoon uunivuokaan ja paista noin puolituntia 200 asteessa. (Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla jo vaikka hitusen aiemmin)
- Ota kypsä pohja pois vuoasta ja jätä jäähtymään
- Valmista kuorrute sekoittamalla kahviin kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja sulatettu margariini. Lisää joukkoon siivilän läpi siilattua tomusokeria. Kuorrutteen tulee olla paksua, jotta se pysyy pohjan päällä.
- Levitä nopeasti kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle ja lisää nonparellit. (Kuorrute jähmettyy nopeasti.)
Vinkki! Leikkaamista helpottaa, jos kastelet veitsen vedellä aina ennen leikkaamista.
1 kommentti:
Oii että, ihanan näköisiä!: ) pakko kokeilla tätä ohjetta!
Lähetä kommentti