Oi voi... se ois kesän ensimmäiset kaksi lomaviikkoa vietetty eikä auta muu kuin valmistautua palaamaan töihin. Vaan mitäpä tuosta kun mukavaa oli ja kohtahan ne on jo juhannusvapaatkin! :)
Loman loppumista ja synttäreitä juhlittiin viikonloppuna tällä mansikkaisella herkulla.
paketti (175g) Safari original cookies keksejä
50g voita sulatettuna
täyte:
3dl mansikkasurvosta
2 dl kuohu/vispikermaa
200g raparperi-mansikka rahkaa
250g mascapone- tuorejuustoa
130g valkosuklaata (Panda)
5 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria (määrä riippuu siitä onko mansikkasurvos makeutettua)
koristeluun esim. mansikoita, tummaa suklaata, sitruunamelissan lehtiä...
- Laita keksit pieneen muovipussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Levitä keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
- Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Ota mansikkasurvoksesta pari ruokalusikallista kuppiin liivatelehtien sulatusta varten.
- Laita kulhoon suurin osa mansikkasurvoksesta, kermavaahto, rahka, tuorejuusto ja suklaapalat. Lisää vaniljasokeri ja sekoita massa. Tarkista maku ja lisää sokeria tarpeen mukaan.
- Kuumenna talteen ottamasi pieni osa mansikkasurvoksesta kuumaksi mikrossa ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää survos muun täytteen mukaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta sekä kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten ilmakuplien poissaamiseksi. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
- Koristele kakku mansikoilla ja esim. suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti