perjantai 11. toukokuuta 2012

Katkarapu-nuudelisalaatti

Raikasta ja kevyttä vaikka alkupalaksi.
2 annosta:
n. 100 g riisinuudeleita
n. 100 g katkarapuja
pala kurkkua ohuina suikaleina
pätkä (suippo)paprikaa siivutettuna
muutama retiisi ohuina siivuina
pähkinöitä
(muutama salaatinlehti)

kastike:
1/2 rkl (riisiviini)etikkaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sitruunan mehua
hitunen inkivääriä tahnana/jauheena tai tuoreena
ripsaus chiliä tai chilijauhetta
ripaus (fariini)sokeria

  • Laita riisinuudelit kylmään veteen likoamaan. 
  • Pilko kurkku, paprika ja retiisit. 
  • Mausta sulaneet katkaravut sitruunanmehulla. 
  • Sekoita kastikkeen ainekset. 
  • Valuta nuudeleistä vesi pois ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit lävikössä kylmällä vedellä.
  • Yhdistä salaatin ainekset ja sekoita joukkoon kastike.

Ei kommentteja: