Mistä on hyvä marmeladi tehty? Punaisista omenoista, pirtsakoista luumuista... paketista sokeria!
Jos syksyn omena- ja luumusatoa on ylitarjonnaksi asti niin tällä Ruokalan ohjeella saa säilöttyä herkut talteen. Marmeladia kannattaa testata juustojen ja keksien kanssa tai vaikka syksyisen herkullisessa triflessä.
Omena-luumu marmeladi:
500g omenanpaloja
500g luumuja (kivet ja kuoret poistettu)
1dl vettä
2 rkl sitruunan mehua
330g (1 pkt) hillo-ja marmeladisokeria (Dansukker)
- Kuori ja pilko omenat. Poista luumuista kuoret ja kivet. Keitä omenoita, luumuja ja vettä kunnes hedelmät ovat aivan pehmeitä.
- Soseuta hedelmät tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää sitruunamehu ja sokeri. Keitä 5 minuuttia samalla sekoitellen.
- Purkita hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje, säilytä viileässä ja pimeässä.
Vinkki: Voit lisätä mausteeksi marmeladiin himppusen kanelia.
Helppo syksyinen trifle:
Keksejä (suklaahipuilla)
kermavaahtoa
sokeria + vaniljasokeria
omena-luumumarmeladia
omenaa kuorineen pieneksi kuutioituna
- Vatkaa kermavaahto kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeria ja vaniljasokeria.
- Murskaa keksit reiluiksi muruiksi annoskulhojen pohjalle.
- Annostele keksimurujen päälle kermavaahtoa ja kerros marmeladia. Lisää vielä kermavaahtoa ja koristele omenakuutioilla ja keksinmuruilla.
Vinkki: Maut paranee, jos trifle saa makuuntua useamman tunnin kylmässä ennen tarjoilua. Lisää omenakuutiot kuitenkin vasta ennen tarjoilua tai ripsottele ainakin omenien päälle sitruunamehua etteivät kuutiot tummu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti