maanantai 8. lokakuuta 2012

Ompuista marmeladi, marmeladista trifle



Mistä on hyvä marmeladi tehty? Punaisista omenoista, pirtsakoista luumuista... paketista sokeria!
Jos syksyn omena- ja luumusatoa on ylitarjonnaksi asti niin tällä Ruokalan ohjeella saa säilöttyä herkut talteen. Marmeladia kannattaa testata juustojen ja keksien kanssa tai vaikka syksyisen herkullisessa triflessä.

Omena-luumu marmeladi:
500g omenanpaloja
500g luumuja (kivet ja kuoret poistettu)
1dl vettä
2 rkl sitruunan mehua
330g (1 pkt) hillo-ja marmeladisokeria (Dansukker)

  • Kuori ja pilko omenat. Poista luumuista kuoret ja kivet. Keitä omenoita, luumuja ja vettä kunnes hedelmät ovat aivan pehmeitä.
  • Soseuta hedelmät tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää sitruunamehu ja sokeri. Keitä 5 minuuttia samalla sekoitellen.
  • Purkita hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje, säilytä viileässä ja pimeässä.

Vinkki: Voit lisätä mausteeksi marmeladiin himppusen kanelia.



Helppo syksyinen trifle:
Keksejä (suklaahipuilla)
kermavaahtoa
sokeria + vaniljasokeria
omena-luumumarmeladia
omenaa kuorineen pieneksi kuutioituna

  • Vatkaa kermavaahto kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeria ja vaniljasokeria. 
  • Murskaa keksit reiluiksi muruiksi annoskulhojen pohjalle.
  • Annostele keksimurujen päälle kermavaahtoa ja kerros marmeladia. Lisää vielä kermavaahtoa ja koristele omenakuutioilla ja keksinmuruilla.

Vinkki: Maut paranee, jos trifle saa makuuntua useamman tunnin kylmässä ennen tarjoilua. Lisää omenakuutiot kuitenkin vasta ennen tarjoilua tai ripsottele ainakin omenien päälle sitruunamehua etteivät kuutiot tummu.

Ei kommentteja: