maanantai 5. syyskuuta 2011

Täytetyt lampaankäävät

Sieniä on tänä syksynä ollut mahtavan paljon ja tälläisenä sienihöperönä sitä on tullut eräänkin kerran käytyä metsässä. Välillä sieniin on ehtiny kyllästyäkin ruokana, mutta nämä lampaankäävät täytettynä oli ilonen yllätys ja mukavaa vaihtelua sieniruokiin. Vielä kun keksis mikä yrtti tai uus mauste tähän sopis niin oispa kiva. Ehdotuksia otetaan vastaan. :)
n. 2 annosta:
n. 400 g isohkoja lampaankääpiä
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
jauhelihamaustetta
pippuria
suolaa
juustoraastetta


Puhdista lampaankäävät ja poista sienistä kannat. (Kannat voit käyttää täytteessä, jos haluat.) Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja laita pannuun niin paljon sieniä kuin siihen mahtuu ja anna nesteen haihtua sienistä. Ripottele sitten sienille suolaa ja pippuria ja asettele ne uunipellille tai voideltuun uunivuokaan. Toista sama lopuille sienille. 
Kuori ja silppua sipuli ja paista se jauhelihan kanssa. Mausta seos jauhelihamausteella ja pippurilla ja nosta täyte sienien päälle. Lisää päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. (Nosta pelti  loppuvaiheessa paistoa uunin yläosaan, jotta juusto saa väriä.)
Tarjoile heti raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja: