tiistai 28. helmikuuta 2012

Vesirinkelit

Hieman vaatimaton ulkonäkö voi hämätä, mutta ai ai ku nämä ovat hyviä. Toimivat niin tuoreina kuin myöhemmin paahdettuina.


Reseptin pohja on Maku-lehdeltä otettu, mutta muokkailin sitä hieman.


N. 12 kpl
4 dl vettä 
25 g hiivaa
3 tl fariinisokeria
100g juustoa
2 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
10 dl vehnäjauhoa
(vähän sulatettua voita tai margariinia)

keitinveteen: 2 rkl siirappia  ja 2 tl suolaa
koristeluun: 1 muna voiteluun, pellavansiemeniä, juustoraastetta...


Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, fariinisokeri, suola ja raastettu valkosipuli. Lisää sekaan jauhoja ja sekoita tasaiseksi vispilää apuna käyttäen. Kun taikinasta tulee liian paksua vispilällä sekoittamiseen niin jatka alustusta käsin. Lisää juustoraaste. Lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa taikinasta kimmoisa. (Lisää loppuvaiheessa rasva, jos haluat sitä käyttää.) Jätä taikina liinan alle tunniksi kohoamaan.

Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä osista palloja, joista sitten teet rinkuloita painamalla ja venyttämällä pallon keskelle reiän sormilla. Tai vaihtoehtoisesti voit tehdä taikinasta pötköjä, jotka painat sitten päistään kiinni rinkeleiksi. Tässä vaiheessa rinkeleitä voisi vielä kohottaa, mutta minä en malttanut enää odotella.

Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää veteen siirappi ja suola. Nosta veteen rinkeleitä muutama kerrallaan ja keitä niitä hetki. Eli reilu puoli minuuttia. Nosta rinkelit reikäkauhalla pelllille ja anna kuivahtaa muutaman minuutin. Voitele rinkelit munalla ja koristele haluamallasi tavalla.
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoile heti tai myöhemmin paahdettuna.
Vinkki! Tarjoile vesirinkeleitä esim. savukalatahnan kanssa.

2 kommenttia:

Pikku Leijonan Emäntä kirjoitti...

Moikka! Blogistani löytyy sulle haaste :)

Piparipulla kirjoitti...

mmm rakastan vesirinkelia! Sinun tekemäsi näyttää hyvältä ja varmasti maistuu myös hyvältä! :)