keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Lehtipihvit maustevoilla

Lehtipihvi, tuo lapsuusajan ravintolaherkku. Vaan eipä ole tullut sitä itse tehtyä ennen kuin eilen.
Alkuviikosta Prismasta löytyi naudan sisäfilettä huomattavasti normaalia edullisemmin. Tarjouksen pakottamana mukaan tarttui iso lihakimpale, josta loihtii herkkuja useamman kerran. Ensimmäisestä satsista syntyi lehtipihvejä. Voi poijjaat, että olivatkin hyviä! Tämän ruoan suhteen ei aika ole makunystyröitä muuttanut vaan edelleenkin maistui hyvin - ehkä jopa kahden pihvin verran... 


Lehtipihvit:
Naudan sisä- tai ulkofilettä 150-200g per ruokailija
öljyä ja nokare voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

  • Valmista vähintään muutama tunti ennen ruokailua maustevoi. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista.
  • Poista lihasta kalvot ja leikkaa siitä poikkisyin sormen paksuisia viipaleita.
  • Nuiji pihvit parin millin ohuisiksi kahden tuorekelmun välissä.
  • Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää sille öljyä ja nokare voita. Paista yksi tai kaksi pihviä kerrallaan minuutin verran molemmilta puolin. Mausta pihvit paistettaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Tarjoa heti maustevoin ja lohkoperunoiden sekä salaatin kanssa.

Maustevoi:
100g voita
mustapippuria
persiljasilppua
ruohosipulia
valkosipulia puolikas tai kokonainen kynsi
  • Pilko valkosipuli ja yrtit pieneksi silpuksi. Sekoita silput hieman pehmenneen voin sekaan. Laita maustevoi kelmupalan päälle ja muotoile voista kelmun avulla pötkö. Laita pakkaseen.
  • Leikkaa kovettuneesta voista ohuehkoja viipaleita ja laita yksi jokaisen pihvin päälle. Ylimääräisen maustevoin voit laittaa takaisin pakkaseen ja käyttää sitä sieltä aina tarpeen tullen.

Vinkki: Todennäköisesti pihvit häviää heti parempiin suihin, mutta jos yksikin sattuu jäämään yli niin tässä vinkki käyttää se.  Pihvi suikaleiksi ja pikaisesti pannun kautta paahdettujen leipien väliin. Lisää salaattia, suolakurkkua, tomaattia, marinoitua punasipulia, BBQ HP-kastiketta ja luonnon jugurttia... jam! Ei kommentteja: