lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kidnapattu keksiresepti

Blogiin kertyy huolestuttavasti makeita reseptejä. Syyksi olen pähkäillyt sen, että makeiden juttujen kanssa on oltava tarkempi reseptiikassa. Monet ruokapostaukset kaatuu siihen, ettei aineita mittaile tarkkaan ja maustaminen käy maistelemalla. Jälkeen päin on mahdoton enää muistaa mitä kaikkea soppaan tuli lusikoitua. No tämä resepti ei edes ole omaa käsialaa vaan löytyi Suklaapossun blogista. Resepti sattui silmään TOP100 kakkublogien päivityksiä selaillessani ja ansaitsee kyllä kehut. Näin helppoja ja herkullisia keksejä teen kyllä toistekin ja siksipä ohje on syytä tallettaa omaankin blogiin. Kiitokset reseptistä!




Puolikas Suklaapossun ohjeesta eli puolikas pellillinen keksejä:

Pohja:
50g voita tai margariinia
0,5 dl fariinisokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
1/4 dl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl kaurahiutaleita
reilu 2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
200g haluamaasi suklaata, näissä kekseissä käytin Fazerin maitosuklaata pähkinöillä
(muutama rivi valkosuklaata koristeluun)

  • Sulata rasva ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vaniljasokeri ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoittele taikinan joukkoon.
  • Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille kostutetuin käsin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10min, eli kunnes pinta on vaalean ruskea.
  • Pohjan ollessa uunissa, sulata suklaa(t). Levitä suklaa kuuman pohjan päälle ja leikkaa paloiksi HETI. Jäähdyttyään pohja murenee leikatessa. (Tämän huomasin käytännössä. No onneksi ulkonäkö ei makuun vaikuta.)
  • Säilytä viileässä. 

Huom! Voit tarjota keksit kylminä ja rapsakkoina tai antaa niiden hetken lämmetä ennen tarjoilua, jolloin niistä tulee hieman sitkeitä.



1 kommentti:

Suklaapossu kirjoitti...

Hyvännäköisiä keksejähän nuo, ei ainakaan tuosta kuvasta huomannut, että olisi lohkeillut.. Ja ovatpahan itsetehdyn näköisiä :) Pääasia kuitenkin, että maku oli kohdillaan! ;D Kiva ajatus koristella valkosuklaalla :)