maanantai 22. joulukuuta 2014

Hyvää joulua!


Ha! Näin sitä sorruttiin taas vanhaan jouluhössötykseen. Tämän päivää on touhotettu ympäriinsä aamukuudesta alkaen. Vaan onpas kauppa-asiat hoidettu, mökillä lämpöä ehkä jo kaksi astetta ja ruokapuolikin saatettu hyvään alkuun. En siis sano tätä sillä, että valittaisin! Pidän tästä!  Toki hetkellisiä epätoivon hetkiä herättää se, kun henki höyryää enemmän mökin sisällä kuin ulkona...vaan ainahan sitä on mökki lämpimäksi saatu. Ja jos nyt jostain tekemisestä täytyy karsia niin teen sen blogin kohdalla. En stressaa itseäni niillä neljällä karkkiohjeella, jotka oli tarkoitus tänne naputella (ehtiihän tuota myöhemminkin). Sen sijaan toivottelen teille kaikille ihanaa ja stressitöntä joulua tällä omenasinapin ohjeella. Nauttikaa ja rentoutukaa. Herkutelkaa ja syökää kinkkua, vaikka omenasinapin kanssa. :)

Ohje on Kotivinkin sivuilta, mutta vaihdoin osan tavallisesta sokerista fariinisokeriin, ajatuksena saada hieman tummaa makua mukaan.
Omenasinappi noin 7 dl
2 dl sinappijauhetta
2 dl ruokakermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoa
4 kananmunaa
2 dl makeuttamatonta omenasosetta (esim. Bonne)
4 tl omenaviini- tai vaaleaa balsamicoetikkaa
1 tl suolaa


  • Sekoita sinappijauhe, kerma, sokerit, perunajauhot ja munat kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  • Lisää omenasose, etikka ja suola.
  • Annostele puhtaisiin kannellisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.Ei kommentteja: