torstai 16. joulukuuta 2010

Piparkakkujäädyke lämpimällä puolukkakastikkeella




Pieni kuivakakkuvuoallinen, n. 6 annosta

2 dl kuohukermaa (flora)
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
1/2 tl kanelia
1 jauhettu neilikan kukinto
ripaus inkiväärijauhetta
1/2 dl piparin muruja
(jäisiä puolukoita ja piparin muruja koristeluun)

Vaahdota muna ja tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot ja lisää sekaan mausteet ja piparimurut, sekoita.
Laita seos vuokaan ja laita pakkaseen. Anna olla pakkasessa seuraavaan päivään.
Ota jäädyke ainakin varttia ennen huoneenlämpöön, koristele ja tarjoile lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.

Lämmin puolukkakastike:
200 g puolukoita
1,5 dl vettä
1 dl sokeria
( 0,5 rkl maissitärkkelystä, 0,5 rkl vettä)

Survo puolukat ja keitä survos veden ja sokerin kanssa mehuksi. Siivilöi ja siirrä mehu takaisin kattilaan.
Keitä, kunnes kastike sakenee. Jos kastike on liian hapanta niin lisää sokeria. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Ei kommentteja: