keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Testissä karppaajan pitsa


Karppaus tuntuu vellovan suurena puheenaiheena joka puolella, joten siihenpä soppaan lusikoituu tämäkin postaus. Vaikka itse en karppaakaan niin mielenkiinnolla kokeilen siihen liittyviä ohjeita. Innoitus karppipitsaan lähti kaverilta, joka kehui sen loistokkuutta. Ja täytyy myöntää, että loistokkaampi hänen pitsansa olikin kun makuvertailuja suoritin. Liekö syy ollut täytteissä vai missä, koska ei tälläistä pohjaa kovin eri tavalla voi tehdä...

Oma maku ei siis täysillä tähän pitsaan ihastunut, mutta ne TÄYTTEET, TÄYTTEET! Niillä se maku pitsaan saadaan. Samoin kehotan käyttämään täytteitä reilusti, koska täyttävyys tässä pitsassa on eri luokkaa kuin jauhopohjaisessa pitsassa. Itsehän söin tätä ehkä vain vajaan puoli peltiä...Pitsaa vai täytettyä munakasta?


Pohja:
5 valkuaista
5 keltuaista
ripaus suolaa

Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja suola valkuaisvaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes pohja on saanut väriä. Lisää haluamasi täytteet esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n. 20 minuuttia.Ei kommentteja: