Aurajuusto-päärynäsalaatti glögisiirapilla:
Rucola-salaattiamarinoitua punasipulia (ohje alla)
aurajuustoa
päärynää viipaleina
pipari / annos
glögisiirappia (ohje alla)
ripaus mustapippuria
- Aloita salaatin teko marinoiduista punasipuleista, jotta ne ehtivät maustua ja sipulin maku pehmetä. Marinoinnin voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä.
- Laita glögisiirappi aineksineen kiehumaan.
- Kokoa lautasille ensin rucolaa, päälle marinoitua punasipulia ja päärynäviipaleita. Murusta päällimmäiseksi aurajuustoa ja ripottele pinnalle glögisiirappia ja aavistus mustapippuria. Lisää vielä pipari jokaiselle lautaselle ja tarjoile.
Marinoidut punasipulit: (kahdelle)
pieni punasipuli
1 rkl sokeria
1 rkl valkoista balsamietikkaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Leikkaa punasipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Lisää sipuleiden joukkoon etikka, sokeri, öljy sekä hitusen suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan huoneenlämpöön ainakin tunniksi.
Glögisiirappi: (kahdelle)
puoli desiä glögitiivistettä (esim. Marli)
desi vettä
1 rkl sokeria (hillo- tai marmeladisokerilla saat nopeasti ja helposti paksumman siirapin)
ripaus mustapippuria ja suolaa
Laita glögitiiviste ja vesi pieneen kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sokeri ja ripaukset suolaa ja pippuria. Anna seoksen kiehua reippaasti noin kymmenen minuuttia tai kunnes seoksesta on haihtunut reilusti nestettä ja se on alkanut paksuuntua. (Huom. siirappi paksuuntuu vielä jäähtyessään.)
1 kommentti:
Mielenkiintoinen erikoinen salaatti :)
Lähetä kommentti