torstai 21. helmikuuta 2013

Kebabkriisi uunissa

Uunista tulvii herkullinen kiusauksen tuoksu. Samalla kuulen äänenluetun uutisen, että käyttämäni Pirkan kebablastut ovat vedetty pois myynnistä. Niistä on löydetty hevosenlihaa. Hirvitys ja kauhistus. Vai onko? En kuulu niihin, jotka eivät voi syödä hevosta sisältävää meetwurstia, mutta toki koen kuluttajana oikeudekseni tietää mitä aineksia ostamani ruoka sisältää. Enemmän tässä siis minua häiritsee se, että tälläiset löydökset nakertavat luottamusta kaupasta ostamaani ruokaan. Mitä muuta sellaista tulee syötyä, jota ei tiedä syövänsä?

No toisaalta... itsestähän tämä myös on kiinni. Mitä enemmän jaksaa itse panostaa ruokaan ja sen laittamiseen niin aina parempi. Jättämällä valmisruoat ja einekset kauppaan on jo lähempänä puhtaampaa ruokaa. Mutta entä ne hetket kun on kiire ja väsyttää? Itse ruoanlaittoa rakastavana totean silti ettei aina jaksa panostaa.  Tämän postauksen idea olikin  esitellä mahdollisimman helppo ja hyvä arkiruokaresepti. Sitä kai se on vieläkin, mutta tämä kebabuutinen teki siitä varmasti monelle hyvin ei-toivotun ilmestyksen ruokapöytään. Minä taidan sitä kuitenkin maistaa. Tiedon sanotaan lisäävän tuskaa, pystyyköhän se muuttamaan myös makuaistia?Kebabkiusaus (aineski 6 annosta)
1 kg perunasipulisekoitusta
200g kebablastuja ( Vältä Pouttua ja Pirkkaa, jos et halua hevosta)
2,5 dl ruokakermaa
1 iso tomaatti tai kourallinen kirsikkatomaatteja
1 dl juustoraastetta
1 rkl sweet chili saucea
suolaa, mustapippuria

  • Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka.
  • Laita vuoan pohjalle kerros perunasipulisekoitusta, ripsauta päälle suolaa ja mustapippuria. Laita päälle kerros kebabbia. Jatka näin kunnes vuoka on täysi.
  • Sekoita ruokakerman sekaan sweet chili saucea ja ripsauta sekaan suolaa ja pippuria. Sekoita ja kaada kerma vuokaan.
  • Laita päälle pestyt ja halkaistut/ siivutetut tomaatit. Juustoraasteen voit lisätä nyt tai paiston loppuvaiheessa.
  • Paista uunissa noin tunnin verran. 

Ei kommentteja: