keskiviikko 6. helmikuuta 2013

BBQ-kana calzone

Talviaika aiheuttaa päänvaivaa amatöörikuvaajalle, joka ei saa kameraansa tottelemaan haluamallaan tavalla. Luonnonvalossa kuvat onnistuvat huomattavasti helpommin kuin iltahämärässä... ja milloinkas se Kipakka kokkaa? Iltaisin. Ei ole yhtään poikkeuksellista, että kokkailen kahdeksan aikaan illalla ja silloinhan ei paljon valolla juhlita. Lopputulos ei monestikaan silmää hivele, mikä on harmi, koska hyvä kuva saa reseptin vaikuttamaan huomattavasti houkuttelevammalta. Tässä yritän kai sanoa, että hyviä olivat nämä calzonet vaikka kuva ei välttämättä sitä hehkutakaan. :)




2 calzonea:
2,5 dl vettä
suolaa
ripaus sokeria
1 valkosipulin kynsi
puoli pussia kuivahiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
pieni loraus öljyä

  • Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Raasta sekaan valkosipulin kynsi.
  • Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhoseosta veteen vispilällä samalla sekoittaen. Kun taikina paksuuntuu liian paksuksi vispilällä sekoitettavaksi jatka alustusta käsin. Lisää loraus öljyä alustuksen loppuvaiheessa. Taikina on valmis kun se irtoaa hyvin kulhon reunoilta. 
  • Jätä taikina kohoamaan liinan alle lämpimään ja vedottomaan paikkaan.
  • Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja vaivaa taikinoita hetki. Tee taikinasta pallo ja painele se jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja kauli siitä ohut pyöreä pohja.



Täytteet:
300g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
n. 1 dl BBQ-kastiketta (käytin Stubb´sin kastiketta)
puolikas sipuli
puolikas paprika
kourallinen oliiveja
puoli purkkia ananaspaloja
muutama mieto jalopenoja
juustoraastetta
mustapippuria

  • Paista broilerisuikaleet kypsiksi ja pilko sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Pilko paprika, ananas ja jalopenot. Puolita oliivit.
  • Levitä bbq-kastiketta pohjalle jättäen reunat ilman kastiketta.
  • Laita täytteet pohjan toiselle puolikkaalle ja lisää juustoraasteen päälle vähän mustapippuria.
  • Taita pohjan tyhjä puoli täytteiden päälle ja rullaa taikinan reunat yhteen. Sivele calzonen pinta vedellä. Voit myös raastaa calzonen pintaan juustoa.
  • Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. 



Ei kommentteja: