keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tein sulle suklaakakun mansikoilla vain...

Joulupakettien joukosta löytyi Kinuskikissan leivontaopus. Jee! Kirja pursuaa toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja hyviä neuvoja. Ei ollut helppo valita millaisen kakun ystävänpäiväksi värkkäisi... Päädyinkin keräilemään herkullisimman oloiset kakunpalaset yhteen ja punomaan oman muunnokseni. Kaikki kakkuun tulleet osiot siis kuitenkin löytyvät Kinuskikissan kirjasta tai nettisivuilta. Niin paitsi tuo itse soveltamani toisen kerroksen täyte. :) 

Hyvää ystävänpäivää!!!!!!!


Mehevä suklaakakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150g voita tai margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

kostutus 1 1/2 dl nestettä
(käytin yhteen maitoa ja kahteen muuhun kerrokseen Cointreauta eli appelsiinilikööriä)

  • Voitele ja korppujauhota vuoka (24cm)
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  • Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Varmista ettei maito ole liian lämmintä ettei se sulata rasvaa. Kaikkea maitoa ei tarvitse lisätä, jos taikina tuntuu löysältä.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia.
  • Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

Täyte 1:  Raikas marjatäyte (määrä riittää yhteen kerrokseen)
2 dl marjasosetta (käytin mansikoita)
2 dl kuohu- tai vispikermaa
100g tuorejuustoa (käytin mascarponea)
2 rkl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta tai 2 liivatelehteä ja puoli desiä vettä
  • Soseuta marjat.
  • Vaahdota kerma.
  • Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, sokeri, tuorejuusto sekä vaniljakreemijauhe.

Täyte 2: Sovellettu marjatäyte (yhteen kerrokseen)
0,5 dl mansikkasurvosta (koska survosta jäi yli toisesta täytteestä)
2 dl kuohukermaa
100g mascarpone-juustoa
2 rll sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
8 palaa tummaa suklaata rouhittuna
  • Sekoita vaahdotettuun kermaan kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin.

Huom! Anna täytteiden jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen tarjoilua!

Kuorrutus: Suklaakuorrute (riittää koko kakulle)
190g maitosuklaata puolet ja puolet tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
  • Sulata suklaa.
  • Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Lisää kuumaan kermaan sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.
  • Sekoittele kuorrutetta hetkisen aikaa, jotta se hieman jäähtyy.
  • Kaada kuorrutetta kakun päälle ja tasoita halutessasi lastalla.
  • Jos haluat koristella reunaa esim. valkosuklaarouheella tai pähkinöillä niin tee se heti kuorruttamisen jälkeen ennen kuin pinta kovettuu.
  • Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nosta kylmään.

Vinkki: Nosta kakku ennen suklaalla kuorruttamista uuniritilän päälle tai suojaa kakkulautanen leivinpaperisuikaleilla. Suklaa valuu takuuvarmasti muuallekin kuin kakun päälle...


Valkosuklaatia muun suklaatin lisäks.

1 kommentti:

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Voi lääääh, mikä kakku! Suklaakakkuja googletellen päädyin sun blogiin. Ties vaikka tästä tulisi kaivattu synttärikakku maaliskuussa ;) Mun blogissa on sinulle haaste, käy kurkkaamassa :) (en muista olenko antanut sulle jo aiemmin haasteen tai tunnustuksen, mutta tästäpä saat joka tapauksessa!)