perjantai 14. helmikuuta 2014

Late night Valentine

Tässä sitä nautiskellaan kevyeksi iltapalaksi kakkua, jossa yhdistyvät kolme vanhaa tuttua: suloisen pehmeä suklaakakku, rapea marenki ja kirpeä curd. Mutta mitä sitä ei ystävyyden nimissä tekisi? Uhraudun ja otan vielä hiukan lisää, myös sitä Fresitaa, kun nyt noin hyvin yhteen sopivat. 

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!!




Mehevä suklaakakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150g voita tai margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

kostutukseen appelsiinimehua

  • Voitele ja korppujauhota vuoka (noin 24cm)
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  • Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Varmista ettei maito ole liian lämmintä ettei se sulata rasvaa. Kaikkea maitoa ei tarvitse lisätä, jos taikina tuntuu löysältä.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia.
  • Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.


Marenkilevy: (tee puolta isompi annos, jos haluat marenkia koristeeksi)
2 valkuaista
1 dl (erikois)hienoa sokeria

  • Tee kulholle vesihaude kattilaan. Lisää kulhoon valkuaiset ja sokeri. Vaahdota kunnes vaahdossa ei enää tunnu sokerikiteitä. Nosta kulho pois hauteesta, mutta jatka vielä vatkaamista useamman minuutin ajan, jotta saat vaahdosta kuohkeaa ja jämäkkää.
  • Värjää vaahto halutessasi punaisella elintarvikevärillä.
  • Levitä marenki leivinpaperin päälle samaan kokoon ja muotoon kuin kakkupohja.
  • Paista 150 asteessa puolisen tuntia, katkaise uunista virta ja jätä marenki uuniin vielä jälkilämpöön.


Orange curd  (noin 5dl)
1 appelsiini
puolikas sitruuna
6 dl tomusokeria
3 kananmunaa
125g voita tai margariinia

  • Raasta pestyn appelsiinin kuori. Purista mehut appelsiinista ja sitruunasta, mehua tulisi olla yhteensä 1,5 desiä.
  • Yhdistä kattilassa mehut, tomusokeri ja kananmunat ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes seos paksuuntuu ja kiehuu tasaisesti poreillen. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetken.
  • Vatkaa curdia sähkövatkaimella ja sekoita siihen osissa voi tai margariini. Purkita ja säilytä kylmässä.
Orange curd säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.


Täyte
2,5 dl Kuohua tai kuohukermaa
1 purkki mascarponea
n. 1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
3-4 rkl orange curdia
2 rkl appelsiinin mehua
2 liivatelehteä

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit, appelsiinin kuori, mascarpone ja orange curd, sekoita tasaiseksi.
  • Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää liivatemehu kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
  • Anna täytetyn kakun olla jääkaapissa ainakin pari tuntia, jotta täyte ehtii jähmettyä.


Leikkaa  kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kerrokset appelsiinimehulla, levitä keskikerroksiin ohuelti orange curdia ja sitten täytettä. Kuorruta kakku sulatetulla maitosuklaalla ja koristele marengilla tai mielesi mukaan.







Ei kommentteja: