tiistai 11. toukokuuta 2010

Höpökän borssikeitto

Tässä soppa, joka paranee vaan seuraavaks päiväks...
 
1 kerä kaalia
2 sipulia
pätkä purjoa
3 valkosipulin kynttä
4 punajuurta
2 porkkanaa
1 prk tomaattipyreetä
n. 200g suikaloitua palvikinkkua
2 lihaliemikuutiota
1/2 pussia kuivattuja keittokasviksia
loraus balsamicoetikkaa
1 rkl voita
suolaa
maustepippureita ja mustapippuria
vettä
päälle smetanaa
 
Kuori kasvikset ja suikaloi ne. Sulata voi isossa kattilassa ja lisää suikaloidut kasvikset kuullottumaan.
Lisää tomaattipyre ja etikka, sekoita.
Kaada päälle niin paljon vettä, että kasvikset peittyy ja lisää lihaliemikuutiot, kuivatut keittokasvikset, pippurit ja suolaa. 
Anna keiton kiehua rauhallisesti 1-2 tuntia, lisää loppuvaiheessa suikaloitu palvikinkku ja tarkista maku.
Tarjoile keiton kanssa smetanaa.

Ei kommentteja: