torstai 13. toukokuuta 2010

Mega-auraburgerit ja pekonihunnutetut parsat

Elintarvikelakko pakottaa luovaan ruoanlaittoon.. kun ei kaupasta saatu valmiita burgereita eikä ees sämpylöitä niin tehtiin hampurilaiset vähän eri tyylillä.  
Ekaa kertaa tuli myös kokeiltua parsaa ja sehän oli ihan positiivinen yllätys. 
Parsa maistu ihan parsalle. 



Tosi simppelit pihvit synty ilman munaa ja korppujauhoja, koska niitä ei mökillä ollu.

Mega-auraburgerit   (4 pihviä ja hampparia)

1 paketti paistovalmiita sämpylöitä
400g jauhelihaa
1 pussi sipulikeittoa
4 pientä palaa aurajuustoa
pippuria
muutamia salaatinlehtiä
sinappista salaattia (Atria)
ketsuppia

Tee pihvitaikina eli sekoita jauheliha, sipulikeitto ja vähän pippuria. Painele taikinasta soikeita pihvejä ja työnnä keskelle pala aurajuustoa (paikkaa kolo). Paista pihvit pannulla tai grillissä. Paista myös esipaistetut sämpylät uunissa tai folissa grillissä (ei sitten suurimmissa kuumuudessa...) 
Kokoa hampurilaiset sämpylöiden ja pihvien kypsyttyä.. Syö!


Pekonihunnutetut parsat
tuoreita vihreitä parsoja
pekonisiivuja

Kuori parsat ja leikkaa pois parsojen kova kantaosa. Pyöräytä parsojen ympärille siivu pekonia. 
Grillaa kunnes pekoni on paistunut.

Ei kommentteja: