sunnuntai 1. elokuuta 2010

Savustettu lohi

Siinä se lohi savustettuna pötköttää.

Tarviit:
haluamasi määrä lohifilettä (tai fileroi itse)
suolaa
savustuspurua
muutaman sokeripalan
(puutikkuja)

Poista lohifileestä mahdolliset loput ruodot ja suolaa se reilulla suolalla ennen savustusta. Suolaukseen on monia aikoja ja muutama tapakin, tällä kertaa laitettiin normaalisuola n. tuntia ennen savustusta. Toki suolauksen voi tehdä reilusti aiemminki...
Itse savustukseen löytyy ohjeet savustuspurupussista. Muutama sokeripala kannattaa laittaa savustuspöntön pohjalle kauniin värin saamiseksi kalaan. Toiseksi vinkiksi voin sanoo tikkujen laittamisen savustuspöntön ritilälle kalan alle. Kala ei näin jää kiinni ritilään eikä ritilää tartte puhdistella.

Mökillä kertsit on ykkösjuttu. :)

Lohen kaverina syötiin salaattia, tuorejuustotäytteisiä grillattuja herkkusieniä ja lisää tuorejuustoa (koska kaupasta ei löytyny creme bonjour cuisinee..) Aika hyvvää kuitenki oli :)

Ei kommentteja: