2 hengen annos:
2,5 dl Flora Kuohua 1 liivatelehti 1 tl vaniljasokeria n. 0, 2 dl sokeria (1 rkl Cointreauta, appelsiinilikööriä)
- Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen.
- Kaada kerma kattilaan. Lisää joukkoon sokerit (+Cointreau) ja kiehauta. Ota kattila liedeltä, purista liivatteesta vesi ja lisää kerman joukkoon. Sekoita hyvin.
- Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä ja jaa kermaseos vuokiin tai esim. laseihin. Ihan sen mukaan onko tarkoitus kumota valmis vanukas vai tarjota ne suoraan astioista, johon ne tehdään.
- Anna hyytyä jääkaapissa tai viileässä vähintään 3 tuntia. Tarjoa annoskulhoista tai kumoa vanukas lautaselle.
Mansikka"kastike" on tehty survomalla mansikoita ja lisäämällä siihen vähän sokeria. Seoksen ei tartte olla kovin makeaa, koska jälkkäri muuten on niin täyteläistä.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti