sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Panna cotta

Joku jälkkäri piti keksiä ja jostain mieleen pulpahti Panna cotta. 
Ohjeen googletus paljasti, että Panna cottahan on tosi helppo valmistaa. Miks tää ei oo tullu mieleen aiemmin? Oli muuten vielä ihan tosi hyvääkin! Lisä piristykseks oli vielä mansikka"kastiketta" 




2 hengen annos:

2,5 dl Flora Kuohua
1 liivatelehti
1 tl vaniljasokeria 
n. 0, 2 dl sokeria
(1 rkl Cointreauta, appelsiinilikööriä)


  1. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan. Lisää joukkoon sokerit (+Cointreau) ja kiehauta. Ota kattila liedeltä, purista liivatteesta vesi ja lisää kerman joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä ja jaa kermaseos vuokiin tai esim. laseihin. Ihan sen mukaan onko tarkoitus kumota valmis vanukas vai tarjota ne suoraan astioista, johon ne tehdään.
  4. Anna hyytyä jääkaapissa tai viileässä vähintään 3 tuntia. Tarjoa annoskulhoista tai kumoa vanukas lautaselle.

Mansikka"kastike" on tehty survomalla mansikoita ja lisäämällä siihen vähän sokeria. Seoksen ei tartte olla kovin makeaa, koska jälkkäri muuten on niin täyteläistä.

Ei kommentteja: