tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kylmäsavulohileipä uppomunalla

Jotain pientä vois iltapalaks tehdä... hmm... mitäs sitä.... No uppomunia!
Mut senhän tietää, että kun niitä ekaa kertaa alkaa tekemään ni ei se ensimmäinen tekele ole välttämättä ihan onnistunein. Tai siis se eka munahan oli ulkosesti hyvännäkönen, mutta liian kypsä. Muna numero 2 taas oli ruma, mutta sopivan kypsä. Mutta kolmas muna toden sanoi eli se oli sekoitus kahta aikasempaa ja sai kelvata. Toisin sanoen ei niitä munia enää jääkaapissa ois paljo enempää ollukaan! : D 


Kolmas muna toden sanoo!!


Uppomunaa varten tarvitaan:
vajaa kattilallinen vettä (laakea kattila)
n. ruokalusikallinen suolaa
loraus etikkaa
muna

Keitä vesi kiehumispisteeseen ja lisää siihen suolaa ja etikkaa. Riko muna lasiin. Pyörätä veteen pieni kierre kauhan avulla ja kaada muna varovasti lasista vesipyörteeseen. Jos vesi kiehuu liian lujaa tai teet liian kovan pyörteen niin munasta ei tule hyvä... Keitä munaa 4 minuuttia ja nosta se kauhalla pois. Tarjoile heti halkaistuna ja mustapippurilla höystettynä.


Leipään tarvitset...
palan ruisleipää  (mulla oli Vaasan Jyvärouheaa, siemenet siinä oli mukava lisä)
margariiniä
salaattia esim. rucolaa
kylmäsavulohta
uppomunan

Leipä kannattaa tehdä valmiiks oottamaan uppomunan valmistumista ettei muna pääse jäähtymään.
Siis paahda leipä, voitele se margariinillä, lisää salaattia ja lohta. Kun muna on valmis niin nosta se leivän päälle, tee siihen viilto ja lisää päälle mustapippuria. Sit heti syömään. 


Leipään vois käydä vielä joku kirpakka lisä... mut mikähän se ois..?


Ei kommentteja: