sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ystävänpäivän juustokakku


Aina on hyvä syy kutsua ystävät koolle ja kahvittelemaan, mutta ystävänpäivänä se on vielä moninverroin mukavampaa!




pohja:
paketti Safari original cookies keksejä
100g voita sulatettuna

täyte:
2 pkt Philadelphia 8% maustamatonta tuorejuustoa
1 Flora Kuohu
1 prk Kuningatar Pilttiä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
( 3 tl Cointreau appelsiinilikööriä)
n. 1 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1/2 dl mansikkamehua
6 liivatelehteä

kiille:
3 dl mansikkasurvosta -> paseerattuna n. 2 dl
1 dl mansikkamehua
1 tl sokeria
3 liivatelehteä

koristeluun:
valkosuklaata
(passionhedelmiä)


Murskaa keksit ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita ja painele seos pohjaksi irtopohjavuokaan.
Lisää tuorejuuston sekaan piltti, sokerit, sitruunankuoriraaste sekä halutessasi appelsiinilikööri. Vatkaa Flora Kuohu ja lisää tuorejuustoseokseen, sekoita.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja lämmitä sillä välin mansikkamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada liivatemehu tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin ja kaada täyte voisulan lopulla voideltuun irtopohjavuokaan. 
Nosta kylmään hyytymään useammaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kiilteen voi laittaa täytteen päälle kun täyte on kunnolla hyytynyt.
Käytä mansikkasurvos sellaisenaan tai paseeraa se siivilän läpi, jolloin kiilteestä tulee läpinäkyvä.
Liota liivatelehdet ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatteista mehu pois ja lisää ne kuumaan mehuun, sekoita hyvin. Lisää liivatemehu mansikkasurvokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää massaan sokeria ja sekoita hyvin. Kaada kiille täytteen päälle ja nosta kylmään hyytymään.

Kiilteen hyydyttyä koristele kakku valkosuklaan hipuilla tai mielesi mukaan. Kakun kanssa sopii hyvin  passionhedelmä, se antaa mukavasti vastapainoa kakun makeudelle.


Sitten vaan kilauttelemaan kavereille ja kaikki koolle herkuttelemaan! 
Mukavaa ystävänpäivää! :)

Ei kommentteja: