Railakasta vappua!!
Eipä näy munkkeja tahi tippaleipiä tänä vappuna näillä nurkilla. Perinteisten makupalojen paikan valtasivat churrot - nuo Espanjan aamupala herkut. Eikä muuten kolota sokerihammasta näiden jälkeen, varsinkaan jos dippaa munkkitangot täyteläiseen kaakaoon kuten epsanjalaiset konsanaan.
Kymmenittäin churroja: (tee puolikas taikina, jos et omaa perhettä tai ahneita naapureita)
2,5 dl vettä
100g voita
1/4 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Paistamiseen puolisen litraa öljyä
Sokeri-kaneliseosta churrojen päälle
- Laita vesi, suola ja voi kattilaan ja kiehauta. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti. Taikinasta pitäisi tulla yhtenäinen "pallo". Anna seoksen jäähtyä hetki.
- Vatkaa kananmunat erillisessä kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Kaada vaahto taikinan joukkoon samalla sekoittaen.
- Laita taikina pursotusta varten kestävään muovipussiin tai pienellä tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin.
- Kuumenna öljy 170- 180 asteiseksi. Oikea lämpö on helppo todeta siitä, että taikina alkaa heti "poreilla" ja ruskistua öljyssä.)
- Pursota taikinasta pätkiä öljyyn, katkaise taikina saksilla tai veitsellä. Churrot kannattaa pursottaa ohuena nauhana, koska ne paksuuntuvat reilusti kypsyessään. Käännä taikinapötköt ympäri kun toinen puoli on ruskistunut
- Valuta kypsistä churroista ylimääräinen öljy pois talouspaperilla peitetyn lautasen päälllä.
- Sekoita sokeria ja vähän kanelia muovipussissa, pyörittele vielä lämpimät churrot seoksessa.
- Tarjoa tuoreena paksun kaakaon kanssa tai dippaa sulaan suklaaseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti