Nämä rapsakat lastut ovat oivia voinokareella höystettynä tai superherkkuja esimerkiksi kylmäsavulohesta tehdyn tahnan kanssa!
Kaulittuja lastuja, pastakoneella syntyy vielä ohuempia! |
Useampi pellillinen lastuja: (mitä ohuempia, sitä suurempi määrä)
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl voita sulatettuna
4,5 dl ruisjauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun: pari ruokalusikallista sulaa voita, jonka sekaan on raastettu yksi valkosipulin kynsi. Lastujen päälle voi halutessaan ripsauttaa hiukan suolaa.
- Sekoita veden joukkoon ensin suola ja sitten ruis- ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi ruokalusikallinen voisulaa. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Lastujen tekemiseksi on kaksi vaihtoehtoa: kaulita ne kaulimella tai käyttää pastakonetta, jos sellainen kotoa löytyy. Pastakoneella lastuista saa ohuempia ja hiukan pienemmällä vaivalla, mutta kaulimella teko onnistuu myös.
- Ota taikinasta noin viidesosa ja kauli siitä suunnilleen millin paksuinen levy. TAI tee levy pastakoneen avulla, ohentamalla aste kerrallaan.
- Sulata voitelua varten pari ruokalusikallista voita ja raasta sekaan yksi valkosipulin kynsi, sekoita. Voitele taikinalevyt leivinpaperin päällä valkosipulivoilla ja ripsauta päälle halutessasi vielä hiukan suolaa.
- Leikkaa levyistä taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla suupalan kokoisia lastuja.
- Paista uunin keskiosassa noin 10- 15 minuuttia riippuen lastujen paksuudesta. Paksummat lastut voi paistaa noin 150 asteessa, ihan ohuille lastuille lämpöä kannattaa hiukan laskea.
- Säilytä ilmavasti huoneenlämmössä.
Vinkki: Ruislastutaikinaa voit maustaa makusi mukaan, esim. hienonnetulla kuminalla.
Erimuotoisia lastuja saat ottamalla taikinalevystä paloja piparimuotilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti