torstai 18. huhtikuuta 2013

Kahvia kuppiin ja kakkuun!

Tämän kahviin vivahtavan juustokakun tein alkuviikon synttärisankarille. Kupillinen sumppia ja pala kakkua, toimii!! Kunniaa reseptistä en kylläkään voi ottaa, koska kakun tein yhdistelemällä Kinuskikissan kakkuohjeita. Pohjan sekaan tosin sulatin hieman suklaata, pelkkä Digestive-kekseistä tehty pohja kun tuntui tylsältä. Ohje on tehty laktoosittomaksi.


Niin tuli kiire kuva ottaa ettei kakku ehtinyt löytää kauniimpaa tarjoilualustaa.

Pohja:
n.180 g Digestive-keksejä
75 g laktoositonta voita
n. 50 g laktoositonta maitosuklaata 

Kahvikiisseli:
2 dl kahvia
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 dl laktoositonta kevytmaitoa

Tuorejuustotäyte:
200 g laktoositonta ja maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
4 dl laktoositonta (vispi)kermaa
0,5 dl kahvia

Koristeet:
Suklaapitsirulliin reilu 50 g laktoositonta maitosuklaata (harjoitteluun kannattaa varata hiukan ylimääräistä)
n. 1 rkl leivontakaakaojauhetta

  • Aloita vuoraamalla irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa ylimääräiset osat pois. Murskaa kulhossa tai kestävässä muovipussissa keksit muruksi. Sulata tarvittava määrä voita ja sen sekaan suklaa. Sekoita voi-suklaasula keksien joukkoon ja painele seos vuokaan.
  • Keitä kahvi (yhteensä 2,5 dl). (Vahvasta kahvista saat voimakkaamman makuisen kiisselin...)
  • Valmista kiisseli: sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää 2 dl kahvia ja kevytmaito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota kiisselistä erilleen 1,5 dl täyttävaihetta varten. Yhdistä loput kiisselistä tuorejuuston ja sokerin kanssa.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna loput kahvista (0,5 dl) kattilassa ja liotetut liivatelehdet kahviin. Lisää liivatekahvi kahvi-tuorejuustoseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
  • Kokoa kakku kaatamalla vuokaan täytettä ja tiputtamalla väliin kahvikiisseliä. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi täyte (ellet halua tehdä pintaan marmorikuvioita kiisselistä.)
  • Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Ohjeet pitsirullien tekoon löydät Kinuskikissa sivuilta. Pari huomiota kuitenkin pitsin teosta:
1. Rullalle laittaminen helpottui kun suklaapitsit käytti pikaisesti pakkasessa ennen rullausta. Muuten suklaa tuppasi valumaan... 
2. Jos haluaa siron näköistä pitsiä niin suklaa tulee pursottaa hyvin ohuena nauhana leivinpaperille.

Kaakojauheen siivilöin kakun reunoille käyttäen leivinpaperista leikattua ympyrää suojaamaan keskiosaa. Paperi tulee pitää irti kakusta tai muuten se tarttuu kakun pintaan.

Ei kommentteja: