lauantai 28. toukokuuta 2011

Huhtasientä ja saksanpähkinää ruisleivällä



Tämä saattaa hyvin olla yksinäisten iltojen herkku, koska ilmeisesti harvemmin näitä sieniä löytyy isolle porukalle jaettavaksi. Löysin näitä uusia tuttavuuksia pari päivää sitten ensimmäistä kertaa ja päätin testata niiden makua hyvin simppelillä tavalla. Kyllä kannatti! Kaikessa yksinkertaisuudessaa tämä oli valtaisan maino iltapala ja ehkä sienet parhaiten pääsivätkin oikeuksiinsa näin. :) 

huhtasieniä 
(saksan)pähkinöitä
suolaa
pippuria
ruisleipää 
voita, tilkka öljyä

Keitin sienet kertaalleen, koska en keksinyt muuta hyvää keinoa saada hiekkaa pois (tai oikeastaan olin vain vainoharhainen). Huhtasienethän eivät mitään käsittely oikeasti kaipaa, koska ovat myrkyttömiä. Keitetyt sienet silppusin pienemmäksi ja paistoin niitä ensin hetken kuumalla pannulla ilman rasvaa. Tämän jälkeen lisäsin nokareen voita, vähän öljyä sekä sipulisilppua ja paistelin niitä muutaman minuutin keskilämmöllä. Paistoksen maustoin suolalla ja pippurilla ja lopuksi lisäsin pannulle vielä rouhittua saksanpähkinää ja sekoittelin sitten hetken. Ruisleivät paahdoin, voitelin voilla ja päälle kasasin sienipaistosta. Ja voi ku ol hyvvee! 

Huhtasieniä ennen toimenpiteitä :)

Ei kommentteja: